איך להציל את הרישיון אם נהגתי בשכרות קלה?
- עו"ד גל אביהוד
- Dec 28, 2015
- 2 min read

האם הענישה מחמירה מדי?
חזרתם מבילוי. שתיתם כוסית עם הארוחה, ונהגתם הביתה. בדרך עצרו אתכם והסתבר שנהגת בשכרות!
העונש שקבעה הכנסת על נהיגה בשכרות הוא 24 חודשי פסילת רישיון בנוסף על עונשים נלווים שבית המשפט רשאי להטיל בכל עבירות תעבורה (כמו פסילה על תנאי, קנס, התחייבות כספית להימנע מביצוע חוזר על עבירה ובמקרים חמורים אף מאסר על תנאי, שירות למען הציבור (של"צ) עבודות שירות ואפילו מאסר בפועל).
הכנסת בניסיון להילחם בקטל בכבישים ובמיוחד בתאונות הנגרמות כתוצאה משימוש באלכוהול קבעה ענישה דרקונית ומחמירה בלי מתן אפשרות לשופטים בשר ודם לעשות שימוש בשיקול דעתם.
נשמע מצוין ומרתיע. האם יעיל???
בישראל כמו בישראל, העם אמר את דברו. אנחנו ישראלים ומצאנו "דרך עוקפת" כי דרך הישר אינה ישרה אלא עקומה. דרך הישר אינה לוקחת בחשבון נסיבות. נהג ששתה מעט יותר מ"המותר" ומגיע לתוצאה גבולית בבדיקות הינשוף, עתיד להיענש על פי החוק בדיוק כמו זה ששתה לשוכרה שני בקבוקים והוא אינו עומד על הרגליים ובכל זאת עולה על ההגה.
הגיוני? נכון? הוגן? כלל וכלל לא.
תפקידו של עורך הדין המומחה בתחום התעבורה הפך להיות משמעותי ביותר. שכן הותרת האישום בעבירה - "נהיגה בשכרות" יוביל לתוצאה קשה ביותר עבור הנהג הנורמטיבי.
מה עושה עו"ד מומחה?
עורך דין מומחה ימצא את הכשלים הראייתיים בתיק המשטרה, אשר יעזרו לתביעה המשטרתית לעזור לנהג. המטרה בדרך כלל, אם הנהג אינו מכחיש כי היה תחת השפעת אלכוהול ברמה כלשהי, לשנות את העבירה לעבירה של "נהיגה תחת השפעת אלכוהול".
העונש המינימלי הקבוע בחוק לעבירה זאת הוא 3 חודשים ומאפשר לבית המשפט ולתביעה גמישות ויכולת לאבחן בין מקרים בהם העבירה שבוצעה אינה מצדיקה עונש כה חמור של שנתיים פסילה, שמשמעותם בסופו של יום הוא איבוד רישיון הנהיגה וצורך להיבחן (טסט) מחודש.
לייעוץ משפטי בתחום התעבורה בכל עבירה שקיימת בספר החוקים:
עורכת דין גל אביהוד
050-3522055
"גלגל הצלה לרישיונות נהיגה"
רוצים לפרגן לנו?
הקליקו על האייקון של פייס בוק שמתחת לפוסט, או רשת חברתית אחרת, והפיצו בין חבריכם (-:
Comments